[DUTCH] Persartikel: ABN en ViTalent slaan handen in elkaar voor bouw cleanroom in nieuw opleidingscentrum

Category: News
Date: October 21, 2021

Bilzen/Niel - Binnenkort start ABN Cleanroom Technology met de installatie van een gloednieuw modulair en pre-engineered cleanroom concept op de ViTalent site. Samen met ViTalent wil ABN ondersteuning bieden aan praktijkgerichte opleidingen voor huidige en toekomstige werknemers binnen de life sciences industrie. Door dit duurzame en exclusieve partnership aan te gaan, draagt ABN bij tot de ontwikkeling van één van de snelst groeiende en cruciale sectoren in de hedendaagse cleanroomwereld.

ABN Cleanroom Technology, opgericht in 1996 door Rosaline Wijnen en Jo Nelissen, is leider in het ontwerpen, bouwen, valideren én onderhouden van cleanrooms in de life sciences sector. Door de totale integratie van deze kernactiviteiten in één bedrijf, bekleden ze een unieke positie op de cleanroommarkt met projecten die volledig modulair & pre-engineered zijn. Aan de hand van dit partnership met ViTalent, het allereerste gespecialiseerde opleidingscentrum voor de farma en biotech in Vlaanderen, hopen ze te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en opleiding van cursisten binnen deze snelgroeiende sector.

ViTalent is het eerste opleidingscentrum in Vlaanderen dat praktijkgerichte trainingen biedt voor huidige en toekomstige werknemers binnen life sciences. Het opleidingscentrum wordt gebouwd op het gloednieuwe wetenschapspark in Niel. Op een oppervlakte van 1.500m² komen er leslokalen, labo’s, praktijkruimtes en een cleanroom om de werkomstandigheden in de farma- en biotechbedrijven op een levensechte manier na te bootsen. Het doel is om midden 2022 de deuren te openen en op termijn enkele duizenden mensen per jaar op te leiden. Het opleidingscentrum zal daarbij gebruik maken van de meest moderne didactische methodes en de meest geavanceerde apparatuur.

Onlangs is er een nieuwe stap gezet in de realisatie van ViTalent. ViTalent gaat een duurzaam partnership aan met ABN Cleanroom Technology NV voor de bouw van een unieke cleanroom. Dankzij de overeenkomst met ABN kan ViTalent rekenen op de expertise van een lokale partner die de cleanroom volledig zal inrichten volgens de noden en behoeften van het opleidingscentrum. Het resultaat wordt een waarheidsgetrouwe opleidingsruimte van maar liefst 220m² waar cursisten specifieke vaardigheden kunnen aanleren die nodig zijn om in de geavanceerde productie-omgevingen van de farma en biotech te werken.

Bovendien zal de nieuwe cleanroom fungeren als experience-zone voor toekomstige en huidige klanten van ABN. Hier kunnen ze real-time indrukken krijgen van de verschillende cleanroom concepten die de Belgische marktleider aanbiedt. Het gebouw is naast een cleanroom ook voorzien van vergaderruimtes, waardoor het ook kan dienen als een ontmoetingsplek voor klanten en relaties. "Door deze duurzame samenwerking met ViTalent aan te gaan, omarmen we hen als nieuwe ecosysteempartner. Het hoger doel van dit project is om zowel een opleidings- als experiencecentrum te ontwikkelen waarin geïnteresseerden alles over cleanroomomgevingen kunnen ontdekken en op een originele en hoogtechnologische manier kunnen kennismaken met de troeven van deze snelgroeiende sector", zegt Jo Nelissen, CEO van ABN Cleanroom Technology.

De effectieve installatie van de cleanroom zal begin 2022 van start gaan. ViTalent, een gezamenlijk initiatief van essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, en de vakorganisaties ABVV, ACLVB en ACV, met de financiële steun van het sectorale en paritaire vormingsfonds Co-valent, opent midden volgend jaar de deuren op het Wetenschapspark in Niel.

More articles

News
21/10/2021

Press release: ABN and ViTalent join forces to build cleanroom in new training centre

ABN Cleanroom Technology will soon be installing a brand new modular and pre-engineered cleanroom concept at the ViTalent site. Together with ViTalent, ABN wants to support practical training for current and future employees within the life sciences industry. By entering into this sustainable and exclusive partnership, ABN contributes to the development of one of the fastest growing and crucial sectors in today's cleanroom world.
News
06/07/2021

Cleanroom-as-a-Service© for NKT Photonics

Within various industries, the demand for portable and scalable cleanroom applications is constantly increasing. Companies are not only seeking large ballroom cleanrooms, but are also in need of smaller cleanroom surfaces for specific processes under certain ISO conditions within that larger area. NKT Photonics in Denmark, a leading distributor of high-performance fiber lasers, fiber optic sensing systems and photonic crystal fibers, is one of those companies requiring a small dimensioned cleanroom.
News
01/05/2021

HOSPIX - Mobile pharmacy for tightened PIC/s regulations

On January 2023 latest, all Belgian hospital pharmacies will have to meet increased quality requirements to guarantee the safety and quality of medicines. In order to comply with the rapidly changing regulations concerning the preparation of medicines in hospital pharmacies, we have developed HOSPIX.